Per a commemorar el Dia Internacional dels Museus es farà la presentació de sis obres destacades del seu fons museístic. Durant la presentació, es farà una breu explicació de cada obra per part d'alumnes de l'Institut Llavaneres i s'interpretarà una peça musical a càrrec de diversos alumnes de l'Escola Municipal de Música Llavaneres. Amb acompanyament de música en directe, els assistents podran conèixer les darreres adquisicions de de la pinacoteca municipal i també altres peces destacades de la col·lecció d'art, que també inclou escultures.
El museu ha rebut la donació d'una obra de l'artista Xavier Carbonell (Olot, 1942-2015) per part de l'escultora Rosa Serra. Es tracta d'una pintura a l'oli sobre tela, de 46 x 64 cm., de l'any 2010, titulada "Après midi". Xavier Carbonell va ser pintor i dibuixant, fill de l'escultor Lluís Carbonell i Colom, amb qui es va iniciar al món de les arts. Posteriorment, va començar la formació artística reglada a l'Escola de Belles Arts d'Olot.
El museu ha rebut, mitjançant la ceramista Madola, la donació de set peces de porcellana de la ceramista Maria Bofill Fransi (Barcelona, 1937-2021) per part de la seva germana i hereva universal, Mercè. Les set peces formen part de la col·lecció “Portes”, són de l’any 2014 i tenen unes mides de 13 x 12 x 6 cm.
Dimecres a divendres de 17 a 20 h. Els dissabtes dia 24 i dia 31 de desembre només està obert pel matí d'11 a 14 h. Els dies de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis està tancat.
Aquesta setmana passada, el taller de restauració de Toni Esparó ha fet entrega a l’Arxiu Municipal de dos documents de gran interès històric per la nostra població, un cop finalitzat el tractament al que han estat sotmesos. Aquests documents són fruit d’una donació per part del Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró, l’any 2021, i que es trobaven en el fons patrimonial «Milans del Bosc» que es conserva en aquell arxiu. 1) Ordinacions de la Universitat de Sant Andreu i Sant Vicenç de Llavaneres, de l'any 1594.
Amb aquest preciós gravat de Joan Barbarà de la sèrie "Eivissa" que es pot veure al nostre museu, us volem desitjar unes bones vacances. Joan Barbarà (Barcelona, 1927-2013) fou deixeble d’Édouard Chimot. Començà a exposar el 1944 i practicà tot tipus de gravat al taller de Francesc Mèlich. La seva primera individual, de pintura i de gravat, va fer-la a les Galeries Laietanes de Barcelona el 1957.
Presentació de sis obres del fons del museu per part dels alumnes de l'IES Llavaneres i interpretació d'una petita peça musical per a cada obra a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música.
La conferència anirà a càrrec de Ferran Manau, membre fundador del Museu Arxiu de Llavaneres, i es farà divendres 22 d'abril, a les 19.30 hores, a la sala de plens.