El dissabte 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus. El Museu de Llavaneres,a dos quarts de set de la tarda, farà la presentació de sis obres del seu fons, cinc de les darreres incorporacions i l'altra és un gravat de l'Antoni Tàpies del qual es celebra actualment l'Any Tàpies en commemoració del centenari del seu naixement.
Amb aquesta imatge d'una part del pessebre que ens han muntat, a l'entrada del museu, en Domènec Canal i en Ferran Manau, volem desitjar a tothom bones festes i un millor 2024. En el pessebre hi trobareu figures de Josep Traité i Compte (Olot 1935 - 2022), Carme Carbó (Sabadell, 1943) i Carlos Delgado (Cuenca, 1956).
Per a commemorar el Dia Internacional dels Museus es farà la presentació de sis obres destacades del seu fons museístic. Durant la presentació, es farà una breu explicació de cada obra per part d'alumnes de l'Institut Llavaneres i s'interpretarà una peça musical a càrrec de diversos alumnes de l'Escola Municipal de Música Llavaneres. Amb acompanyament de música en directe, els assistents podran conèixer les darreres adquisicions de de la pinacoteca municipal i també altres peces destacades de la col·lecció d'art, que també inclou escultures.
El museu ha rebut la donació d'una obra de l'artista Xavier Carbonell (Olot, 1942-2015) per part de l'escultora Rosa Serra. Es tracta d'una pintura a l'oli sobre tela, de 46 x 64 cm., de l'any 2010, titulada "Après midi". Xavier Carbonell va ser pintor i dibuixant, fill de l'escultor Lluís Carbonell i Colom, amb qui es va iniciar al món de les arts. Posteriorment, va començar la formació artística reglada a l'Escola de Belles Arts d'Olot.